Morgonstund har guld i mund

20111217-080739.jpg
Den absolut lyxigaste stunden på dygnet är morgonfodringen i stallet. Idag var det min tur att ha stallet och jag älskar det. Hästar som gnäggar när jag öppnar dörren och som tuggar rofyllt på sitt morgonfoder. Underbart!

Posted in Okategoriserade | Leave a comment

Kastat

Naomi var på 90-dagars kontroll i helgen och tyvärr har hon kastat och är alltså inte längre dräktig. Veterinären sa att det med 95% säkerhet beror på att det flyttat in ett tiotal tävlingshästar i stallet för någon månad sedan.

Det är bara att bita i det sura äpplet och göra ett nytt försök till våren.

Posted in Okategoriserade | Leave a comment

Naomi är dräktig

Naomi är konstaterat dräktig med Corlensky G och har nu kommit hem till Hammarhagen igen. Hon äter och trivs i sensommaren och är glad att vara hemma hos sina kompisar igen. Nu är hon dessutom nyskodd av Strömsholms hovslageri. Jag kunde inte vara mer nöjd med min hovslagare. Han gör ett riktigt bra jobb och är verkligen professionell. Kan varmt rekommendera dom.

Posted in Okategoriserade | Leave a comment

Naomi och Corlensky G

Det har varit extremt dåligt med uppdateringar här och det beror på att allt har legat på is ett tag. Det är sommarsäsong och bete för hästarna. Nu är hur som helst Naomi i Kolbäck hos Nina och Lasse Roepstorff för insemination med den fina hingsten Corlensky G. Håller tummarna att det går vägen och att vi får ett föl under nästa år.

YouTube Preview Image

Toreza är även hon på betäckning så förhoppningsvis kan Naomi och hon sällskapa med sina föl nästa sommar.

Posted in Okategoriserade | Leave a comment

Toreza

Det är jätteroligt att ha två hästar att rida nu, eller 1,5 iaf. Toreza är Per Höglunds 3-åring efter Tornesch. En riktigt cool tjej som precis har blivit inriden av Elin i Loviseholm. Nu ska jag underhålla henne fram tills hon ska tillbaka till Elin inför 3-årstestet. Blir ca 3 dagar i veckan. Longering i alla gångarter och sedan några varv uppsuttet i alla gångarter. Jag gillar hennes galopp. Den är riktigt mjuk och fin. :)

Posted in Okategoriserade | Leave a comment

Klippning av häst

Blir din häst svettig vid ridning och tar evigheter på sig att torka? Då kan det vara läge för en klippning. Med kort päls torkar hästen betydligt fortare och behöver inte stå med blöta svettäcken hela dagen/natten. Om du dessutom saknar klippmaskin eller helt enkelt bara vill slippa att få hästhår över hela kroppen så är det bara att kontakta mig så hjälper jag dig. En förutsättning för att det ska gå smidigt är att hästen är både ren och torr.

Posted in Okategoriserade | Leave a comment

Träningar

Är du eller någon du känner intresserad av att träna för mig i Sala en fast tid varje vecka med start efter nyår, så är du varmt välkommen att lämna en intresseanmälan via mail eller på telefonnummer 070 33 66 301.

Posted in Okategoriserade | Leave a comment